Met een MVK opleiding beginnen?

Wil jij ook met een MVK opleiding beginnen of ben je nog zoekende of deze opleiding wel wat voor jou is? Vragen als “Is zo’n opleiding wel voor mij geschikt?” of “Wat kun je nu precies met een MVK opleiding?” zijn helemaal niet gek. Graag leggen we je uit wat je kunt verwachten bij een MVK opleiding en wat je er vervolgens precies mee kunt.

Voor wie is een MVK opleiding geschikt?

Werk je momenteel in een organisatie waarin veiligheid een zeer grote rol speelt? En wil je je onder andere graag bezighouden met het inventariseren van mogelijke risico’s op de werkvloer? Dan is de opleiding tot middelbaar veiligheidskunde voor jou geschikt!

Wat kan ik als ik deze opleiding heb afgerond?

Zodra je de opleiding hebt afgerond lever je een zeer waardevolle bijdrage aan de veiligheid in jouw organisatie als middelbaar veiligheidskundige. De kerntaken van een middelbaar veiligheidskundige binnen een organisatie zijn het inventariseren en vastleggen van risico’s, het opstellen van werkplekinstructies, klachten omtrent veiligheid oplossen en LOTOTO (Lock Out – Tag Out – Try Out) & LMRA (Last Minute Risk Analysis) procedures uitvoeren. Tenslotte ben je het algemeen aanspreekpunt al het gaat om veiligheid binnen jouw organisatie.

Inventariseren & vastleggen

Met de kennis van de opleiding op zak (denk aan bijvoorbeeld kennis over wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne en beroepsziekten) identificeer jij mogelijke risico’s als geen ander. Zo heb jij onder andere op de werkplek en tijdens werkprocessen oog voor detail wanneer het gaat om de veiligheid. Door het inventariseren van mogelijke risico’s kan jij een uitgebreid en onderbouwd RI&E (Risico-Inventarisatie en -evaluatie) opstellen die vervolgens kan worden getoetst.

Hoe lang ben je bezig met een MVK opleiding?

Een MVK opleiding bij ’t WEB bestaat uit drie modules en is af te ronden in totaal 15 trainingsdagen. Het volgen van module 1 zorgt voor de nodige basiskennis. In module 2 en 3 word je verder opgeleid als middelbaar veiligheidskundige. Over het algemeen duurt bij ’t Web een MVK opleiding tussen de 9 en 12 maanden in totaal.

Module 1; Preventiemedewerker

Tijdens de eerste module (5 trainingsdagen) in de opleiding worden de basis zaken omtrent veiligheid je haarfijn uitgelegd. Denk hierbij aan (specifieke) gevaren, preventie, wetgeving, arbozorg en VCA. Na het doorlopen en het maken van 2 bedrijfsopdrachten mag jij je een preventiemedewerker noemen die de basiskennis over veiligheid bezit.

Module 2 en 3; Veiligheidskundige

Na het afronden van de eerste module kun je jezelf verder laten opleiden door modules 2 en 3 te volgen. In deze modules duik je verder in de materie omtrent veiligheid. Denk aan procedures, ongevallenonderzoek, arbeidshygiëne en bedrijfsgezondheidzorg. Na het halen van je examen en eindscriptie kun jij jezelf een middelbaar veiligheidskundige noemen.

Benieuwd naar ons volledige lesplan? Deze vind je hier.

Wat voor niveau is een MVK opleiding?

MVK is een opleiding op mbo 4 niveau waarbij je je tussen de werkprocessen in het werkveld bevindt. Een veelal praktijkgerichte opleiding.

Laat je opleiden door ‘t WEB

Overtuigd dat je jezelf op wilt laten leiden tot middelbaar veiligheidskundige? Laat jezelf opleiden tot veiligheidskundige met onze MVK opleiding. Mocht je nog met vragen zitten of wil je je aanmelden voor de opleiding? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar planning@tweb.nl of te bellen naar 0528 280 888.

Over ons

Wil je je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden? Wij leiden jou op tot vakbekwaam Middelbaar Veiligheidskundige, waarbij de nadruk ligt op het feit dat we je niet alleen trainen als vakmens, maar ook als mens in je vak. De opleiding is flexibel ingestoken, en dat is uniek.

Diensten

Binnen jouw organisatie speelt veiligheid een belangrijke rol. Het belang om gevaren te herkennen, risico’s in te schatten en passende maatregelen te nemen, wordt dagelijks groter. Om deze risico’s binnen jouw organisatie goed in kaart te brengen en te beheersen, is (hulp van) een veiligheidskundige absoluut noodzakelijk. Met onze praktijkgerichte opleiding, bieden we een gerichte ondersteuning. Het is natuurlijk van belang dat je na de opleiding de vaardigheden hebt om je taken beheerst, vlot en met goed resultaat uit te kunnen voeren. De opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige kan je hierbij helpen!

Preventiemedewerker

In 5 trainingsdagen ( module 1) en na 2 bedrijfsopdrachten ben je al een preventiemedewerker met een goede basiskennis.

Veiligheidskundige

Als je na module 1 doorleert (10 trainingsdagen in module 2 en 3) en slaagt ben je Middelbaar Veiligheidskundige (MVK-er). Een mooi beroep waar vraag naar is.

Praktijkgerichte

Leer hoe je de verschillende risico’s beheerst in jouw werkomgeving!

Investering

Aan de opleiding hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Het is een all-in prijs, dit houdt in: geen extra kosten voor lesmateriaal, examen of eventueel herexamen en het inhalen van lessen. Ook hoort bij de prijs een intensieve begeleiding van bedrijfsopdrachten en eindscriptie begeleiding, examen en een eventueel herexamen.

Onderdelen Investering
Hele opleiding € 5.950,- p.p. (excl. btw)
Module 1 € 1.975,- p.p. (excl. btw)
Module 2/3 € 3.975,- p.p. (excl. btw)

Lesplan

Hieronder is een overzicht te zien van de lesplanning, die bij de verschillende modules horen.

Contact

Adres

Zeppelinstraat 7, 7903BR Hoogeveen

Telefoonnummer

0528 280 888

Loading
Your message has been sent. Thank you!